IT Business partner digitale transformatie

Zoek je een uitdagende baan waarbij je in aanraking komt met de verschillende facetten op IT gebied en heb je affiniteit met techniek? Reageer dan snel!

Jouw profiel:

VDL ETG Eindhoven maakt een enorme groei door om in de behoefte van de semiconductor industrie te kunnen blijven voorzien. Om deze groei te blijven realiseren is een transformatie in gang gezet om te komen tot een schaalbare digitale fabriek waarin informatiesystemen en bedrijfsprocessen naadloos op elkaar aansluiten en een bedrijfs brede, betrouwbare informatievoorziening tot stand komt.

De IT Business Partner rapporteert hiërarchisch aan de directeur van VDL ETG Eindoven en functioneel aan de IT manager van VDL ETG en maakt daarmee deel uit van het IT leaderschip team van VDL ETG.

De IT Business Partner gaat leiding geven aan de transformatie door:

- Het vaststellen van de kaders voor de transformatie met de directie van VDL ETG Eindhoven en in samenwerking met andere vestigingen binnen VDL ETG.

- Het definiëren en opvolgen van een realistische planning met afgebakende projecten.

- Het verder implementeren en op elkaar laten aansluiten van de ERP-, PLM-, MES-, CRM-, SPC- en andere platformen binnen VDL ETG Eindhoven door middel van het organiseren, sturen en bewaken (regie) van de IT technische realisatie bij VDL IT/Digital organisatie en het implementeren / change management van de geautomatiseerde bedrijfsprocessen bij VDL ETG Eindhoven.

- Opzetten van real-time informatie voorziening ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen.

- Opzetten van de key-user organisatie en functioneel beheer van de verschillende applicaties en platformen.

- Het organiseren van het operationeel beheer van applicaties en de evaluatie/optimalisatie van de effectiviteit ervan.

- Inventariseren van de behoefte en het uitrollen van de VDL IT Infrastructuur binnen VDL ETG Eindhoven.

- Verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties/platformen binnen het IT leaderschip team, voortkomend uit de manufacturing kerncompetentie.

Jouw profiel:

 • Hbo of Wo werk- en denkniveau met brede technische kennis over IT oplossingen, digitale services en digitale transformatie.
 • Kennis van Industrie 4.0 en bij voorkeur relevante ervaring bij bedrijven in de maak industrie
 • Ervaring met project- en programmamanagement
 • 5-10 jaar ervaring in digitale transformatie en het implementeren van IT platformen zoals het PLM (Siemens TC), ERP (InforLN), MES/shopfloor control en business intelligence.

Wat bieden wij?

Werken bij VDL ETG betekent werken bij een innovatief, ondernemend bedrijf waar ‘kracht door samenwerking’ centraal staat. We hechten veel waarde aan een collegiale, prettige werksfeer. Naast uitdagend werk en leuke collega`s bieden wij je ook:

 • een marktconform salaris
 • een jaarlijkse winstdeling
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen
 • een goede pensioenregeling
 • PC-privéplan + fietsplan
 • volop persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen
 • een jaarlijks VDL-feest met alle collega’s van VDL Groep
Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bedrijfsinformatie:

Word jij graag uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Om met de allernieuwste technieken producten te maken die op het randje van het maakbare zijn? Bij VDL ETG Eindhoven ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is. Wij bieden je technische uitdagingen waarbij je een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten, het onderzoeken van het heelal en het begrijpen van details in cellen en moleculen. Met een team van zo'n 1.000 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur voor internationale klanten in diverse markten zoals de semiconductor, analytische, science, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Eindhoven betekent veel variatie in je werk en samenwerken binnen een informele en open sfeer. Je krijgt alle kansen om jouw resultaatgerichte aanpak te tonen door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je krijgt. Of dat nu is op het gebied van engineering, productie, logistiek of inkoop. Tevens bieden we jou opleidingsmogelijkheden om je vakkennis op peil te houden en je kennis en vaardigheden te vergroten. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder één dak maakt VDL ETG een unieke werkgever met veel doorgroeimogelijkheden in binnen- en buitenland. Ben jij iemand die van aanpakken houdt? Een techneut in hart en nieren? Word dan onze nieuwe collega!

#LI-AG1
JOB SOURCE: JOB PORTAL
Job offer found on the website of a selected partner
Apply on company website

The Experteer Benchmark is an Experteer service that shows you the estimated market value of a specific position. It is not given by the recruiters, and it is an estimate based solely on market data.

Experteer's estimation is based on both the analysis of internal data, as well as external information. The Experteer Benchmark is the average market value at the respective level. This value may be up to 15% higher or lower in each company (greater variation may be possible in individual cases).

The Recruiter Benchmark serves as a reference. The actual salary to be obtained depends on factors such as professional experience and expertise.