Adviseur landelijk gebied

Vestiging
Groningen, De Bilt, Alkmaar, Eindhoven, Arnhem

Profiel
Adviseur

Carrièreniveau
Medior

Richting
Ecologie en biodiversiteit

Opleidingsniveau
Hbo/ wo

“Werk jij graag aan de transitie van het landelijk gebied? Wij doen niet anders. Om verdere groei van onze expertise in het landelijk gebied mogelijk te maken, ben ik op zoek naar een adviseur landelijk gebied, die samen met collega’s, opdrachtgevers en stakeholders, als procesmanager de transitie vormgeeft. Iemand die vanuit enthousiasme en met gedegen kennis en procesvaardigheden, mensen weet samen te brengen.”

Peter Bergmans – teammanager

Als adviseur werk je in het team Landelijk Gebied, bestaande uit zeven adviseurs en procesmanagers, verspreid over onze vestigingen Alkmaar, Arnhem, De Bilt, Eindhoven en Groningen. Belangrijke opdrachtgevers voor het team zijn de provincies. Je werkt aan uitdagende projecten en ruimtelijke processen rondom de uitwerking van de programma’s landelijk gebied, de gebiedsgerichte aanpakken en andere strategische vraagstukken in het landelijk gebied. Door je netwerk in en kennis van de problematiek zie je kansen. Jij schroomt niet om leiding te geven aan dit soort vraagstukken en processen. Met jouw vaardigheden en kennis over ruimtelijke processen weet je stakeholders samen te brengen, in beweging te krijgen en daarmee onze opdrachtgevers te verrassen. Verbinden en pionieren zit bij jou in het bloed. Daarnaast krijg je de kans te werken met een scala van vakspecialisten op het gebied van onder meer ecologie, water, bodem, stikstof, landbouw, klimaat, plattelandseconomie en recreatie. De procesmanagers en adviseurs van het team Landelijk Gebied benutten die kennis voor integrale aanpakken en advisering om te komen tot een toekomstbestendig landelijk gebied. Met stakeholders breng je ideeën verder.

Het team Landelijk gebied is onderdeel van de business unit Natuur & Klimaat, die bestaat uit circa 60 professionals die werken aan aansprekende en uitdagende stedelijke en landelijke duurzaamheidsopgaves, gebiedstransformaties en natuurprojecten.

Dit is wat jij meebrengt

• Een relevante hbo- of wo-opleiding, met voldoende raakvlakken met de vraagstukken van het landelijk gebied: natuur, landbouw, water, bodem, leefbaarheid. Bijvoorbeeld land- en watermanagement of sociale geografie
• Ruime ervaring als adviseur en/of procesmanager in het landelijk gebied en een relevant netwerk bij partijen zoals provincies, waterschappen, gemeentes en terreinbeherende organisaties
• Samenwerkingsgericht: je werkt graag samen in multidisciplinaire teams en een breed scala aan stakeholders
• Overtuigingskracht, zowel schriftelijk als mondeling
• Omgevingsgericht en analytisch sterk

Dit is wat je van ons kunt verwachten

 • Je werkt aan uitdagende projecten die er echt toe doen
 • Een moderne en hybride werkomgeving die bruist, verschillen omarmt en persoonlijk leiderschap stimuleert
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden om te blijven groeien
 • Een hecht team met de beste mensen
 • Veel vertrouwen, steun en een helpende hand

Dit is wat we jou bieden

Bij Sweco zit je goed. En dit mag je van een koploper verwachten. Om te beginnen ontvang je een goed salaris en maar liefst 32 vakantiedagen. Daarnaast bieden we een thuiswerkvergoeding, vakantietoeslag, een circulaire thuiswerkplek en een uitstekende pensioenregeling waar Sweco 85% van de maandelijkse inleg betaalt.

Daarnaast krijg je bij Sweco veel regie, vrijheid en verantwoordelijkheid. Over hoeveel je werkt, waar je werkt, hoe je werkt en wanneer je werkt. En heb je binnen ons arbeidsvoorwaardenpakket de keuze om te kiezen op welke manier jij reist. We stimuleren duurzame en actieve keuzes en belonen deze extra. Ook krijg je direct toegang tot de Sweco Academy voor zeer ruime ontwikkelmogelijkheden en tot ons vitaliteitsprogramma gericht op leefstijl en sport.

Naast uitdagend werk, support en middelen pakken we bij Sweco ook graag uit als het gaat om ontspanning en lol. We willen graag dat je met veel plezier naar je werk gaat. Denk aan de dagelijkse Fika’s op kantoor, events op jouw vestiging, en activiteiten vanuit Jong Sweco en de lokale personeelsverenigingen.

Solliciteer op deze functie

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via de button ‘solliciteren’. We kijken uit naar je cv en motivatie!

Neem bij inhoudelijke vragen of interesse in Sweco contact op met Peter Bergmans, teammanager, via 06-22377941 of peter.bergmans@sweco.nl. Vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Amanda Geukes via 06-11363072 of amanda.geukes@sweco.nl.

Amanda Geukes

Lead recruitment business partner
 • Over Sweco

  Hier vertellen we wat ons drijft, waar we in geloven en hoe we elke dag het verschil maken.

 • Werken bij Sweco

  De optelsom van creatieve breinen, waaghalzen die verder durven te gaan en adviseurs die bruggen bouwen tussen morgen en vandaag.

 • Werken aan projecten mét impact

  Complex, toonaangevend, groots, om de hoek en over zee. Jaarlijks werken we aan duizenden betekenisvolle projecten.

JOB SOURCE: COMPANY
Job offer posted directly by companies on Experteer, or researched by Experteer.
Sign up and apply now

The Experteer Benchmark is an Experteer service that shows you the estimated market value of a specific position. It is not given by the recruiters, and it is an estimate based solely on market data.

Experteer's estimation is based on both the analysis of internal data, as well as external information. The Experteer Benchmark is the average market value at the respective level. This value may be up to 15% higher or lower in each company (greater variation may be possible in individual cases).

The Recruiter Benchmark serves as a reference. The actual salary to be obtained depends on factors such as professional experience and expertise.